Műtrágya teszt 2021 – Bónusz

2021 március 25. a vetés időpontja ICL Toscana fűmagkeverékkel a kb 220m2-es töltött 15cm barna föld talajon. (alatta sárga homok tenger) –

Fűmagok vetés előtt ICL New grass indító / starter 3 hónapos műtrágya lett kiszórva.

A fűmagot is Landscaper Pro Handy green kézi szóróval egyenletesen juttatuk ki majd csillagkapával dolgoztuk be a felszín alá.

Automata öntözőrendszer Hunter MP rotátor szóró fejekkel a kelesztő öntözés 7:00, 10:00, 12:00, 14:00 4-4 perc minden 3 zónára.

Terv: A kedvező időjárást várva történt a vetés és angol perje gyors csírázását tudva kb 5-8 nap múlva látnunk kell majd pici vörös fűszálacskákat. Az indító trágya pediga magas foszfor és nitrogén tartalmával 3 hónapig biztosítja a megfelelő tápanyagot.

Március 25: Landscaper Pro New grass műtrágya 30g/m2 adagban kézi szóróval, majd

ICL Toscana 35g/m2 fűmag vetés a jól előkészített területen – többszöri raklap húzás és hengerezés után.

 

Április 2:  Megjelentek az első kis vörösfejűek 🙂  1-2 nap és már nem csak négykézláb fognak látszódni.

 Április 8: Toscana fűmag (14 napos) elkezdett most már zöldülni – az angol perje része beindult, várjuk a Nádképű csenkeszt is…

Április 25: Toscana fűmag (1 hónapos) Az angol perjék a hűvösebb idő ellenére is szépen elindultak a nagyúton – most már csak a Nádképű csenkeszeket várjuk amik a fűmagkeverék 80%-át adják.

Május 23: Toscana fűmag (2 hónapos) Szépen sűrűsödik, természetesen a gyomok is jönnekk, de egyenlőre nem foglalkozunk vele – csak a fűnyírással. ICL new grass lassan kimerül és jöhet a következő tápanyag – ICL Spring&Summer

Július 11: ICL new grass szépen teljesített az első 2 hónapban, de eljött a Spring &Summer ideje 06.08-án és kiszórásra került. A képek magukért beszélnek – Ha a Tosacana fűmag meg kap mindent (Fűnyírás – Tápanyag és öntözés) akkor brutálisan szép az eredmény.