Robotfűnyíró: Wiper IKE XH10S

Kicsi a bors, de ERŐS

Kicsi a bors, de erős! Egy szisztematikus vágású “márkás” robotot váltottam le 3 év után a rendszeres elakadás miatt, pedig semmi extra akadály nem volt a területen. Az új robot ami egy “Wiper” IKE XH10S ami Smart tehát van online kapcsolat (Wifi – Bluetooth) és akár 1000m2 terület nyírására is elegendő. Webshop link

4db zóna állítható be neki amikor meglehet neki adni hogy hány métert menjen a vezetéken a nyírás elkezdéséhez. Igen az is állítható hogy balra vagy jobbra induljon el a vezetéken erre a pontra – tehát amerre közelebb. Nálam egy 35cm-es folyosó van a térkövön ahol szépen át tud menni a másik területre. Mivel a gép karosszériája nem nagy, de a kerekek puha gumis es robosztus így nem nagyon van akadály neki. 1-2cm-es térkő bökkenőn is átmegy. Kisebb mérete miatt a vezetéket elég 20-22cm körül lerakni a faltól, és alkalmazásában lehet állítani a túlfutást 3 fokozatban.

Automatikus fű magasság érzékelés és, ha kell vált spirál Vágási módra majd vissza a “káosz” nyírásra. Idézőjeles mert van benne GPS és használja tájékozódásra is. Pl : ha a területen valaminek neki ütközik akkor legközelebb ha arra jár akkor már lelassít (persze ezt frissíti folyamatosan) Majd elfelejtettem robot sebessége : röviden ? GYORS! (28m/min)Látványosan gyorsabb mint az egyéb ismert márkák és a töltőre való visszajutást is több féle módon képes végrehajtani. 45% meredekséggel is megküzd és természetesen esőérzékelő is van rajta, Geo kerítés- telefon értesítés, 18cm vágási szélesség és minderre 3év garancia. Ja az akkumlátor 2,5Ah…. A Vágási minőséget egy 4 ágú csillag kés gondoskodik 4200 fordulat / perc sebességgel. Egyéb márkák, ha már 3000 körül vannak akkor örülünk, tehát ez kifejezetten jó és fontos a szép Vágási kép miatt.

 

Akkumlátor 1 óra töltés és 2 óra munka idő párosítás és ha az időtervet ugy adtad meg, hogy még visszamegy tölteni de lenne idő dolgozni akkor csak 15perc töltés után még elindul dolgozni hogy kitöltse hasznosan a munka időt. Vágási magasságot 25-70mm között imbuszkulccsal lehet állítani viszonylag egyszerűen – cserébe nem romlik el a nyomógomb (lattunk már ilyet) és persze nem is kell ezt állítgatni. A fűnyírás itt is halk, bár másabb a hangja – erőteljesebb – az első ami eszembe jutott : hallani, hogy ez csinál is valamit. 57db(A) tehát tényleg nem hangos / sőt bizonyos értelemben halkabb mert nincs lengő penge “csörgő” hangja.

Röviden : gyors és erős, stabil, de kicsi. Az ütközés érzékelő nem az első kerék felfüggesztésen van hanem az első lökhárítóban, tehát pici zökkenés az első keréknél nem fogja megállítani. Van egy két összehasonlító video a YouTube-on, érdemes megnézni őket. (12. percél van egy látványos teszt)

 

 

Az országos online forgalmazó a Premiumgarden.hu webshopban megtudod vásárolni a gépet és ingyenes tanácsadást is adunk hozzá ha írsz nekünk. Országos telepítéssel állunk rendelkezésre, de Hajdú- Bihar, Szabolcs, Borsod és Békés megyében való telepítéssel természetesen én is tudok segíteni – Link

A gépek széles választéka, biztos megfelelő magán kertektől az ipari parkokig és akár 20.000m2-ig tudnak dolgozni, de vannak olyan gépek is amik együtt párhuzamosan tudnak dolgozni egy területen figyelve egymást.

 

Online Katalógus – Link

Árlista 2023 – Link 

Ha még kérdésed lenne, csatlakozz a Facebook csoporthoz!