Műtrágya teszt 2021 – Laci

2020 őszi vetés Agro Largo Stadion sport fűmagkeverékkel a 300m2-es Full homokos talajon. Automata öntözőrendszer Hunter MP rotátor szóró fejekkel.

Terv: 3 havonta ugyanazzal a műtrágyával szórjuk. Igen, magas a Nitrogén tartalma, és a nyári hónapokra meg főleg, de homokon gyorsan kimosódnak a tápanyagok ezért kell a folyamatos utánpótlás, meglátjuk, hogy bírja majd a 3-4 hónapos burkolt Beckmann.

Nem utolsó sorban 1 zsákot kell felbontani és tárolni 1 szezonban – ami ezen udvar esetében el is fog fogyni.

Március 27: Első fűnyírás után műtrágya szórás 25 g / m2 adagban a 300m2-re kimértük a 7,5kg-ot külön vödörbe. Handy green kézi szóró 4. fokozatán többször bejártuk a területet és egyenletesen kiszórásra került tápanyag. Majd kapott egy 40 perces öntözést zónánként.

Első benyomás: Az ICL tápanyagoknál nagyobb szemcse méret amik itt csak egyszinű fehérben pompáznak. Kiszórása egyszerű és könnyű volt, nem akadtak be a golyók a kis reteszekbe (még másik tipusú szóróban sem. Észre vehető viszont, hogy minimálisan, de porolt szórás közben.

Április 1: azaz 5 nappal az első szórás után határozottan látszik az eredmény.

 

Április 7: Tovább erősödött és zöldült a terület és határozottan látszik, hogy sűrűsödött az állomány.

 

Április 11: Egyre kevesebb a kis sárga folt szép egyenletesen zöld és továbbra is próbáljuk a képeket napsütésben, ebéd után fotózni.

 

Április 25: Lassan 1 hónapos a műtrágya, a héten már szükséges volt egy kés élezés mert szépen sűrűsödik a fű és már a motor erő nem volt elég – kellett az éles kés is. 

 

Május 3: Nagyon durván megy ez az anyag – 2 naponta nyírni kell – durván sűrűsödik és szép zöld színe is van melette. Erősen kérdéses, hogy ezt 3-4 hónapig tartani fogja – de jelenleg nagyon szép amit művel.

 

Május 25: Amilyen gyorsan jött olyan gyorsan is ment. A homokos talajon a nagy májusi esők nem kedveztek neki és egyre több halványabb folt került elő, de a fű levélzete is bekeményedett, nem volt ruganyos ezért a gép is tépte. Sőt mindezt igazolta, hogy a fű növekedése is lelassult, teát kérte a következő tápanyagot…. igen ismét ezt kapja ( Beckmann 30:5:6 )

 

Július 11:  6 hete elszórt 30:5:6  Beckmann műtrágya – igen ezt kapta tavasszal és nyár előtt is. Átvészelte a nagy esőket majd szárazságot és a kánikulával is megbirkózik. Jelenleg semmi tápanyag hiány nem látszik rajta köszöni szépen jól van.  Full homokos a talaj minden nap megy hajnalban az MP rotátor és gombának nyoma sincs. Nem kapott megelőző kezelést sem. ui : Igen ezzel a műtrágyával csináljuk meg ezt a szezont

 

Szept 2:  Egész nyáron szép volt kisebb gomba foltok itt is, de a nyár végére az a fránya Pajor, úgy mint a szomszédban ( Józsi kertje) kezdi megtépni a gyökereket. Természetesen itt is bevetésre került a talajfertőtlenítés ami itt nem volt anyira hatékony mint Józsinál.