Műtrágya teszt 2021 – Józsi

2020 júniusi vetés Agro Largo Stadion sport fűmagkeverékkel a 400m2-es Full homokos talajon. Automata öntözőrendszer Hunter MP rotátor szóró fejekkel.

Terv: A Compo Basatop Fair 2 hónapos műtrágyával szórjuk meg először március 27 és majd 2 hónap múlva ismét. Igen, magas a Nitrogén tartalma, és a nyári hónapokra meg főleg, de homokon gyorsan kimosódnak a tápanyagok ezért kell a folyamatos utánpótlás, meglátjuk, hogy bírja majd a 2 hónapos burkolt Compo vs a szomszédban 10 méterre lévő Beckmann 3-4 hónapos. Nem verseny, de jó összehasonlító képet adhat. Ugyanaz a fű, a talaj, az időjárás, az öntöző – minden.

Ha tovább bírja 2 hónapnál és hamar jön a nagy meg akkor lehet a Compo Floranid Permanent prémium burkolt trágyája is előkerül.

Március 27: Első fűnyírás után műtrágya szórás 30 g / m2 adagban a 400m2-re kimértük a 12kg-ot külön vödörbe. Handy green kézi szóró 4. fokozatán többször bejártuk a területet és egyenletesen kiszórásra került a tápanyag. Majd kapott egy 40 perces öntözést zónánként.

Első benyomás: Közepes szemcse méret szép kék-fehér színben. Kiszórása egyszerű és könnyű volt, nem akadtak be a golyók a kis reteszekbe (még másik tipusú szóróban sem. Egyáltalán nem porolt, könnyen használható volt.

 

 

Április 1: azaz 5 nap után, Itt is erősebb zöldülés látszik, köszönhetően, hogy nem 100% ban burkolt tápanyagról beszélünk, de ez rendben is van, ugyanis ezt vártuk…. gyors indítás, szép zöldülés és kíváncsian várjuk hány hétig, hónapig fog tartani az egyenletes tápanyag ellátás.

 

Április 11: Folyamatosan hozza az új hajtásokat és sűrűsödik, mivel ez full homokos talaj várja már az öntözést ez látszik is a képen. A heti 2 alkalom lassan kevés lesz.

 

Április 25: A Compo folyamatos fejlődést mutat és vele együtt a fű is. Szép egyenletes zöldülés, sűrűsödik is rendesen. Természetesen minden házigazdának elő van írva heti 2x kötelező nyírás.

 

Május 3: A Compo is tartja a nagy lendületét az erős kezdés után is. Laci és Józsi kertje egymás melett van és a járókelők nem hisznek a szemüknek, hogy pár héttel ezelőtt még milyenek voltak a kertek. Itt a jó idő és kíváncsian várjuk, hogy ezen heteket hogy fogja bírni a Compo Basatop Fair műtrágya.

 

Május 30: A Compo tavaszi műtrágya a tervek szerint teljesített és majdnem 2 hónapot bírt a homokos talajon, de a nagy esők természetesen rajta is kifogtak…. semmi gond – kapta is a következő adagot 05.18-án, ami egy kiegyenlített műtrágya kifejezetten a nyári időszakra:  Compo Basatop Fairways 14:7:14 – elnézve a szórás utáni képet egyértleműen látszik, hogy kellett neki a következő adag. + infó: homokos talajon amúgy is javasolt az emelet Kálium használata.

 

Július 11: 6 hete kiszórt Compo Basatop Fairways 14:7:14 – nagyon szép a fű és talán fura ezt mondani, de most a legszebb és szebb mint tavaszal. Persze ehez a miatt is van, hogy még a tavaszi induláskor nem volt stabil sűrű gyep – már csak azért sem mert tavaly őszi vetés. Jót tett neki az emelt Káliumos műtrágya. – kép hamarosan-

 

Szept 1: a nyarat szépen átvészelte kisebb nagyobb gomba foltok voltak, de összeségében erős volt és folyamatosan egyre szebb lett. – meghálálta az oda figyelést. ui. ha jobban megnézeda képet akkor már látszik középen, hogy a pajor támadásba lendült. – csúnya munkát végzett, de sikerült megállítani.