Műtrágya teszt 2021 – Robi

2019 őszi vetés Barenbrug Sport classic fűmagkeverékkel a 200m2-es töltött barna földes talajon. Automata öntözőrendszer Hunter MP rotátor szóró fejekkel.

Terv: Március végi kezdésben egy Landscaper Pro Maintenance és 2 hónap múlva egy All Round 4-5 hónapos 100%-ban burkolt műtrágyával kell eljutnunk Szeptemberig ahol ismét Maintenance-t fog kapni.

Kíváncsian várjuk az eredményét mert a szomszédban lesznek összehasonlítási alapok egyéb burkolt Landscaper Pro műtrágyákkal.

Március 27: Első fűnyírás után késes talajlazítás, majd műtrágya szórás 30 g / m2 adagban a 200m2-re kimértük a 6kg-ot külön vödörbe. Handy green kézi szóró 4. fokozatán többször bejártuk a területet és egyenletesen kiszórásra került a tápanyag. Majd kapott egy 40 perces öntözést zónánként.

Első benyomás: Kiszórása, kényelmes és egyenletes az apróbb szemcsék miatt nagyon egyenletesen lehet szórni. Egyáltalán nem porolt, könnyen használható volt.

 

Április 11: Tudtuk, hogy lassabban indítja be a füvet a Maintenace, de 2 hét után talán egy picit többet vártunk. Szándékosan van fentről fényképezve mindegyik kert, mert így jobban kijönnek a látni valók. Ha lentről van fotózva akkor már ez is mást mutat.

 

Április 25: Végre a Maintenance is megérkezett a zöldek ligájába ( 3 hét után) 

 

Május 3: Mégis csak van tápanyag a Maintenaceben is. Kelett neki a plussz csapadék az öntözőrendszer mellé de még inkább a vele együtt érkező melegedés. A Barenbrug Sport classic fű alacsony 30mm körüli vágás ellenére is szép vékonyszálú puha zöld lett végre valahára. – Minimális foltok, még mutatják hogy valami nem oké – de ez könnyen lehet a fű azaz a talaj hibája. A házigazda megpróbálja a szögescipős sétával megszurkálva egy kis frissítést adni neki.

 

Május 27:  ICL Maintenance talán most mutatja a legjobb arcát – a vágási magasság pedig meg lett emelve 4 ről 5 cm re. Jobban szereti ez a fű tipus ezen a talajon. – a de a műtrágya még tartja magát. – Felkészül ICL All round 4-5 hónapos műtrágya

 

Július 11:  ICL All round műtrágya kiszórásra került 06.30, majd a következő napokban / hetekben nagyon szép lett a fű, jól viselte a kánikulát, de egyszer csak megjelentek a gomba foltok – kapott Mister + Polyram kombót 07.04, de sajnos a mai képeken még nem látszik, hogy mi állunk nyerésre… Sajnos a tavaszi nehéz indulás és a mostani gombás dolgok miatt is látszik, hogy talaj és annak víz elvezetési gondjai vannak.

Szep 1: Rugós szellőztetés majd ICL Maintenance kiszórása – de a mai képen látszik, hogy a gombától sikerült megszabadulni és elkezdett vissza sűrűsödni a terület.

Okt 5: Szép zöld  színe- bár késő délutáni a kép, de sokat javult a nyár végi állapotokhoz képest. Lassan kapja a Pre wintert és mehet a télbe.