Robotfűnyíró: Wiper ECOROBOT POP5s

A megfizethető minőség 300 vagy 500m2-ig

Igen a Wiper mint prémium gépgyártó keze benne van ebben a termékben is ez jól látszik a gyári dobozoláson, egy-két matricán, logón és dizánj elemen…de mit tud a gép? minket ez érdekel…hogy a fele annyiba kerülő gép mit tud a prémium kategóriához….vagy az árban egy ligában játszókhoz képest.

Telepítés: A tesztet egy teljesen robot szűz udvaron végeztük, de 2021 ugyanez a helyszín részt vett egy éves műtrágya teszten is… De nézzük a robotot – Gyári dobozoban kapunk a gép és a töltő(dokkoló) mellé telepítési csomagot is ( 130m határoló vezetéket és 180db vezeték rögzítő tüskét is + 9db csere penge rögzítőcsavarokkal)

Ennek telepítése nem bonyolult pár alapszabályt kell követni a használati könyv szerint….

mint pl.

– a Dokkoló elhelyezése, a robot milyen irányból áll rá amikor tölteni akar (óra járásával ellentétesen és itt legyen egy kb 1,5m egyenes szakasz)

– mivel letolat és óra járásával megegyezően kezd el szegélyt nyírni ( vagy zónába menni) így könnyen lehet füves területen kívülre telepíteni, a határoló vezetékeket behúzni.

– használati könyv azt írja, hogy 30cm távolságot hagyjunk a falaktól és egyéb ütközős tárgyaktól, de ez az első teszt méterek után látszott hogy 23-25cm is bőven elfér, igy kevesebb füvet hagy a szélén a kerítés mellett.

– Amikor a gép a szegélyt nyírja vagy visszafelé irányban amikor a töltőre közlekedik akkor a gép közepén követi a határoló vezetéket….igen kezdődhet a matekolás 🙂 és a gép szélességének mérése, vágó tárcsa méret (18cm) és egyebek mérése…. egy tipp: a 90 fokos sarkoknál inkább pluszosan 25cm körül legyen a vezeték, hogy tutira ne érintse a falat…

– Ezek a méregetések mindegyik márkánál és típusnál létező dolgok, aki minél jobban kiismeri az adott gépet az annál pontosabban fogja lerakni elsőre és annál üzem biztosabb lesz.

– Így értelemszerűen saját magadnak is telepítheted, de rábízhatod szakemberre is.

Két típusban elérhető, a ECOROBOT POP 3 ami 300m2 udvarra javasolt gép és az ECOROBOT POP5s  500m2 udavarra javasolt gép. Utóbbi gép ami a teszten is részt vett már rendelkezik BT és WIFI kapcsolattal és egy igen jó mobil applikációval ami ráadásul magyar nyelvű, gyors, stabil….egyszer sem fagyott le – a 2 hét alatt legalább is –

Akkumlátor kb 70perc töltés és 100 perc munka idő párosítás.  Vágási magasságot 20-60mm között állítható gyorsan a gép tetején lévő tekerős gombbal. Ami viszont extra az a fel-le irányba mozgó vágótárcsa – azaz ha egyenetlen talajra érkezik akkor nem skalpolja meg a füvet, nem vág bele a talajba.

A gépen található még egy egyszerű kijelző és 4 gomb ( + a nagy stop) amelyek segítségével mindent ugyanugy be lehet állítani rajta. Nyírási terület – automata kalkuláció az ütemtervre, de én mindig manuálisan adom meg hogy melyik nap mikor kezdjen dolgozni és menjen majd a nap végén aludni… a hét bármelyik napját kedvedre tudod szerkeszteni, de még azt is, hogy a szegély nyírást (él vágást) melyik napkon csinálja…. ha egyáltalan akarod e hogy csinálja….

Természetes van esőrzékelő aminek a késleltetése is állítható.

Műszakilag néhány infó, hogy mindkét típus 3 kerekű és hátsó kerék hajtásúak – elől pedig egy bolygó kerék található. A hátsó kerék hajtás azoknak lehet előny akik minél közelebb akarák engedni a gép elejét mulcs kavics felé vagy akár egy picit bele….mert ekkor a hajtott kerék még a füvön marad és igy könnyebben kihúzza onnan, vissza a fűre.

A vágó tárcsán 3 db forgatható penge található.

A menüben beállítható távoli indítási pontok is összesen 4db – azaz eldugodtabb udvar részekre amik azért be vannak vezetékelve….de el tudjuk küldeni töltés után oda a gépet automatikusan százalékosan megadva hogy hol mennyit dolgozzon.

 

Az országban elsőként elérhető az ECOROBOT POP termékcsalád a Prémiumgarden.hu webshopban.

A gépek szervizelés, forgalmazása és garanciális ügyintézése a Robee.hu (Mercogit Kft – Budapest)

Hajdú- Bihar megyében való telepítéssel természetesen én (Cseke Ferenc) is tudok segíteni – Link

Összegzés: a két gép műszakilag megegyezik 300m2 vagy 500m2 vágási területre viszont a távoli elérés a szoftveres kényelem csak az 5S azaz a nagyobbik wifis modellben elérhető. Erős robosztus gép, nincs semmi szégyelni valója, természetesen sok sok előnye van az 5-6-700.000-es gépeknek ez természetes nem véletlenül kerülenek annyiba. Viszont a listaára 300m2-es ( 259.900Ft) míg az 500m2-es (299.900Ft) ami mellé egy biztos MAGYAR csapat társúl amelyen keresztül az esetleges garanciális (3év) problémákat időszakos szervízt vagy csak egy csere alkatrészre van szükséged amit saját magadnak is megtudnál javítani….

Eltelt 2 hét – csak a robotfűnyíó dolgozott a Tulajdonos csak nézte, nézte és örült, hogy neki semmi dolga nincs 🙂 na jó … a szegélyek, de ez a szemléltetés miatt maradt így, hogy lássuk mennyit nőtt volna a fű – azaz mennyit segített a robot.

Ha még kérdésed lenne, csatlakozz a Facebook csoporthoz!